100 Creek Street An innovative approach to creating a retail laneway

Geyer was awarded a Design Institute of Australia Gold Award for Hospitality Design for its innovative approach to creating a retail laneway. Geyer was engaged by ISPT to undertake the ground floor building refurbishment of 100 Creek Street Brisbane with a vision to Link Adelaide Street and Queen Street via a new retail laneway.

 

Geyer’s design philosophy was based on transparency, connection and contrast. The design solution involved moving the glazing façade to the perimeter of the building which increased leasable area and opportunities for higher profile tenancy design via a cosmopolitan café quarter. The introduction of a recycled timber spine both delineates and shields the café precinct from the unsightliness of the adjoining building. Its relationship with the building reinforces Geyer’s concept of a ‘food lane’ connecting the major axis of Queen Street and Adelaide Street. The introduction of canopies has anchored the building as a landmark and aims to maximise the corner location and to provide the building with a single strong identity.

Related
Projects