JWT Sydney An innovative and flexible new workspace

JWT’s new Sydney office marries brand and building rebirth. On Sydney’s CBD fringe, the emergent workplace supports the recent global rebranding and celebrates JWT’s local presence with a fresh face - a unique, dynamic space.
 
Located within a heritage woolstore conversion in Pyrmont; the site originally offered no more than a standard office space with a heritage exterior. By peeling back the internal lining and ceiling, a triple height void was revealed, within which Geyer inserted a mezzanine floor. This acts as a visual and physical connector, and focus of the main interaction zones.
 
The workspace has been provided to suit headspace in this often frenetic industry. A diversity of work settings provides choice, emphasising opportunity for interaction balanced by quiet nooks. The ‘unexpected’, has been incorporated into detailing such as deep heritage window sills used for ad-hoc meetings, rope balustrades and signage.
 
Geyer’s design exemplifies sustainable and biophylic design principles, enshrining the creation of a comfortable workplace that supports wellbeing and balance. Large gallery windows flood the working floor with natural light, and access to this light has been maximised by opening up the majority of the floor to the full double height. A raw, natural and warm materials’ palette has been used to create the sense of comfort.
 
The insertion of bi-fold doors to the upper floor, where an outdoor terrace is located, provides regular natural ventilation as well as enabling outdoor work, meetings or respite time.
 
JWT has a number of bikes that are provided for staff and client use for short distance and local meeting commutes. Ample end of journey facilities, i.e staff bike racks and showers have been incorporated. Personal lockers were introduced in the design, and are of a size to allow for exercise bag / equipment storage. Significant re-use of material was a hallmark of the design, which lowers the embodied energy of the fitout. Many large joinery elements including furniture, specialised equipment and timber elements from the old fitout were re purposed in the new design.
 
Staff were eased through the workplace change via a series of workshops and a ‘discovery day’ with Geyer, prior to relocation.

 

Related
Projects