Baker & McKenzie A workplace solution that supports the individual nature of the clients work, while still maintaining transparency and supporting interaction.

Geyer worked with Baker & McKenzie to establish their first office within the Brisbane market. The brief was to challenge their current workstyle and provide an environment that breaks down the physical barriers between staff, supporting greater transparency and interaction. For an organisation that typically applies an office based solution to their workplace, the Brisbane fitout provided an opportunity to pilot another way of working.
 
Through detailed briefing sessions with key stakeholders, transitioning to an open plan workspace was not the solution for this organisation. Instead, the design solution incorporates a hybrid solution of transparent offices as well as semi-enclosed work pods. These workpods are fully glazed and framed to define the individual work zone, providing a sense of privacy, while still supporting a more open work area across the entire floor. The transparent work pods frame the surrounding views and allow natural light to filter to all staff.
 
A staff teapoint and breakout table positioned centrally within the open work area, further supports the aspiration to provide spaces that encourage greater collaboration and interaction between staff. The success of this innovativesignificant change in workstyle has provided a good case study for Baker & McKenzie’s ongoing workplace fitouts.
 
“We are very pleased with our new workspace in Brisbane.  The space, with it’s fantastic light and views required an innovative design approach that recognised the way lawyers work, but enabled a more open and flexible environment.  The design captured our expectations perfectly and has provided us with a welcoming and light filled space that is a pleasure to work in” Shayne Foster, Operations Director

Related
Projects