UniSuper Supporting future growth

Geyer designed a new workplace to support UniSuper’s key project objectives of reinforcing the culture of the organisation and providing adequate space for future growth.

 

The UniSuper culture was strengthened through focusing on connectivity which includes an internal stair that is enhanced by the choice of walkways or circulation paths around the floors and breakout zones/cafes which encourage interaction between various business units.

 

Future growth was provided for by replacing permanent workstations with a kit of parts solution for all employees that included a spine, a moveable table, and a mobile ‘caddy’ or cart. This desking system is capable of accommodating the functional requirements of the diverse workstyles (from that of an IT Technician and Funds Manager to a Legal Officer). The kit of parts also accommodates new workstyles enabled by technology, supports working relationships between people and provides flexibility to the tenancy.

 

Geyer incorporated the UniSuper logo - a shell with a pearl at its centre - into the design concept. The centrally located stair was equated as the pearl in the fitout and the stair blade surface was treated with Bisazza mother of pearl luminescence mosaics, ranging from shimmering pale pinks on the lower level, luminous brilliant blues on the entry level and glowing greens on the top level.

 

Geyer supported UniSuper through Geyer’s Transition Management process which helped UniSuper to understand the planning changes to the new workplace and how it would influence new work practices and behaviours.

Related
Projects